Czekoladowy sernik wegański
Ciasto zagadka!
Smakuje i wygląda jak czekoladowy lekki sernik, mimo, że nie ma a sobie ani grama sera, mleka czy białego cukru. Wegański oszukaniec bez pieczenia, spróbujcie sami.
Składniki:
Na spód:
- 100 g daktyli
- szklanka orzechów pekan
- 2 łyżeczki kakao
Na masę:
- 100 g daktyli
- 200 g nerkowców
- 100 ml tłustego mleka kokosowego
- 2 łyżki kakao
- sok z połowy cytryny
- pól szklanki wody
-1/4 szklanki oleju kokosowego
Przygotowanie:
1. Składniki na spód miksować do momentu gdy masa będzie klejąca.
2. Wyłożyć ciasto do foremki i włożyć do lodówki
3. Składniki na krem miksować do uzyskania gładkiej masy.
4. Wlać do formy i odstawić do lodówki na noc.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz