Bananowe pancakesy
BANNA-lne pancakesy!
Na dobry początek weekendu lekkie śniadanie dodające energii. Świetna alternatywa popularnych pancakesów w wersji owocowej. Bazę tworzą banany i mąka owsiana, koniecznie spróbujcie sami! Danie gwarantuje uśmiech :)
Warto przy tej okazji trochę bliżej przyjrzeć się mleku kokosowemu. Apeluję: czytajcie etykiety! Oczywiście najlepiej mleko wykonać samemu (przepis znajdziecie u mnie na blogu). Jeżeli jednak nie macie odpowiedniej ilości czasu, można pokusić się o zakup. Zwróćcie uwagę na to, co dodajecie do potraw. Jeżeli skończyło mi się mleko własnej produkcji, sięgam po te zakupione w Carrefourze.
Aby urozmaicić danie dodaję dżem własnej produkcji, którego wykonanie zajmuje mniej niż 5 minut. Sezonowe owoce zagotowuję w garnuszku i mieszam co jakiś czas na małym ogniu. Nic prostszego!
Składniki: (na jedną porcję czyli ok. 6 pancakesów)
- 2 średnie banany
- 3 łyżki mąki owsianej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki mleka kokosowego
Wykonanie:
1. Wszystkie składniki miksować do uzyskania jednolitej masy.
2. Na rozgrzaną patelnię wylewać masę i czekać aż pancakesy się zarumienią i powstaną bąbelki. Następnie przewrócić je na drugą stronę.
Smacznego!
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz