środa, 22 czerwca 2016

Mleko kokosowe

Domowe mleko kokosowe

W sklepach możemy znaleźć wiele alternatyw krowiego mleka. Poczynając od sojowego, owsianego czy migdałowego kończąc na ryżowym i kokosowym. Mimo tego, że wydają nam się zdrowszą opcją, to zawierają dużo szkodliwych dla nas składników. Więc dlaczego nie poświęcić kilku minut, żeby mieć pewność, że to co jemy jest na prawdę wartościowe?

Składniki: 
- 4 szklanki wody 
- 2 szklanki wiórków kokosowych 

Przygotowanie:
1. Wlać wodę do garnka i doprowadzić do wrzenia.
2. Wsypać wiórki kokosowe i chwile gotować.
3. Zmiksować wszystko na gładką masę aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
4. Otrzymane mleko przecedzić przez sito i schłodzić.


UDOSTĘPNIJ TEN POST

1 komentarz :

Szablon stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.